klik op foto's voor meer info

info reserveren kunst & design links

'The apARTment' is een ruimtelijke comfortabele en bijzonder vormgegeven woning op het voormalige eiland Wieringen, "De Kroon" van Noord-Holland.
De combinatie van de met design en kunst ingerichte woning en het authentieke landschap met waddenkust, het Robbenoordbos en het IJsselmeer maakt een verblijf bij ons uniek.
De recent toegevoegde badkamer en slaapkamer in bijzonder design geven bovendien nog extra veel comfort en charme.

"The apARTment" is een loft in ons pand, dat van origine is gebouwd als deel van de toenmalige verdedigingslinie tussen Den Helder en Harlingen.
Dit indrukwekkende pand maakt nog steeds zichtbaar deel uit van een bijzondere historie, die al begon met een landing en veldslag van de Vikingen rond 850 na C. in wat nu onze kleurrijke voortuin met Oud-Hollandse mispelboom en kweepeer is! Op 100 m afstand ligt het Vikingcentrum waar recentelijk op "het eiland" gevonden Vikingschatten te zien zijn, en meer informatie te vinden is.
Midden jaren 90 hebben wij het pand overgenomen van Domeinen en er een heel nieuwe culturele bestemming aan gegeven.

Dit is de ideale "onthaastingsplek" om te genieten van rust, natuur en mooie zaken. Niet alleen aantrekkelijk voor liefhebbers van cultuur, de vele vogelsoorten, wandel- en fiets mogelijkheden en excursies per schip op de Waddenzee zijn een beleving.
Door de centrale ligging in de kop van Noord-Holland zijn makkelijk dagtrips te maken naar zowel het Noordzeestrand, het waddeneiland Texel en de Friese meren als de steden Alkmaar, Hoorn, Leeuwarden en Amsterdam.

De inrichting op de entresol met extra tafel, snelle kabel- en wifiverbindingen en meer optionele facilteiten maakt The apARTment ook heel geschikt voor de flexwerker, schrijver, ontwerper of voor meetings.

Ook in de speciaal voor The apARTment gereserveerde omzoomde tuin heb je volledige privacy, maar als je de levendigheid van de ateliers wil meemaken staan deze open voor een bezoek.

De geheel zelfstandige woning met eigen ingangen biedt met ongeveer 110 m2 veel ruimte en privacy voor 2 tot 4 personen.

meer over de living meer over de keuken
gan naar de nieuwe slaapkamer
naar badkamer